Wereldgodsdiensten

1. Meer weten over de rol van religie van mensen wereldwijd
  2. Kennis opdoen over de grootste godsdiensten wereldwijd
  3. Meer inzicht krijgen op religieus gebied waardoor je breder kunt kijken naar het geheel
  4. Religieuze visies van gelovige mensen leren begrijpen
  5. Een thuiscursus volgen op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt

Religieus adviseur, een beroep met toekomst!

Godsdienst vervult een belangrijke rol in het dagelijkse leven van velen. Het bepaalt hoe mensen zichzelf zien en de wereld ervaren. Godsdienst kleurt de cultuur en persoonlijkheid. Je hierin verdiepen is dan ook boeiend! Het verruimt je wereldbeeld en laat je de maatschappij beter begrijpen.

Met deze thuiscursus ontdek je alles over de vijf wereldgodsdiensten. Je dompelt jezelf onder in de wereld van de islam, het hindoeïsme en jodendom en leert deze religies kennen. Zo ontwikkel jij je kennis over deze godsdiensten en kan je hun plek in onze wereld plaatsen. Wanneer je met gelovige mensen in contact komt, kan je hun dan ook religieuze visie beter begrijpen.

Kies voor een inspirerende cursus die je een nieuwe blik op de wereld geeft!

godsdienst, wereldgodsdiensten, culturen, cultuur, opleiding, cursus, studie, thuisstudie, wereldculturen, geloof, islam, jodendom, christendom, boedhisme, diploma, thuiscursus

• Geven van workshops over de verschillende godsdiensten

• Inzicht kunnen bieden in verschillende godsdiensten
  • De koppeling kunnen leggen tussen geloof en maatschappelijke ontwikkelingen

• Wat is religie?
  • Geschiedenis en evolutie van de vijf grote wereldgodsdiensten
  • Ontstaan en ontwikkeling van het Christendom.
  • Ontstaan en ontwikkeling van het Boeddhisme.
  • Ontstaan en ontwikkeling van het Hindoeïsme.
  • Ontstaan en ontwikkeling van het Jodendom.
  • Ontstaan en ontwikkeling van de Islam.

Jacoba De Zwaef

Jacoba de Zwaef is docent Wereldgodsdiensten en Kennismaking met de Islam

Goed om te weten over deze cursus Wereldgodsdiensten

Welke godsdiensten worden besproken in de cursus?
Deze cursus leert je de evolutie en geschiedenis van de vijf grootste godsdiensten: Christendom, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom en de Islam.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe doe ik examen voor de thuiscursus Wereldgodsdiensten?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Wereldgodsdiensten direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Wereldgodsdiensten.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Wereldgodsdiensten