Opleiding

OPLEIDING

Wereldgodsdiensten

Wil jij...

 1. Meer weten over de rol van religie van mensen wereldwijd
 2. Kennis opdoen over de grootste godsdiensten wereldwijd
 3. Meer inzicht krijgen op religieus gebied waardoor je breder kunt kijken naar het geheel
 4. Religieuze visies van gelovige mensen leren begrijpen
 5. Een thuiscursus volgen op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt

Religieus adviseur, een beroep met toekomst!

Godsdienst vervult een belangrijke rol in het dagelijkse leven van velen. Het bepaalt hoe mensen zichzelf zien en de wereld ervaren. Godsdienst kleurt de cultuur en persoonlijkheid. Je hierin verdiepen is dan ook boeiend! Het verruimt je wereldbeeld en laat je de maatschappij beter begrijpen.

Met deze thuiscursus ontdek je alles over de vijf wereldgodsdiensten. Je dompelt jezelf onder in de wereld van de islam, het hindoeïsme en jodendom en leert deze religies kennen. Zo ontwikkel jij je kennis over deze godsdiensten en kan je hun plek in onze wereld plaatsen. Wanneer je met gelovige mensen in contact komt, kan je hun dan ook religieuze visie beter begrijpen.

Kies voor een inspirerende cursus die je een nieuwe blik op de wereld geeft!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

godsdienst, wereldgodsdiensten, culturen, cultuur, opleiding, cursus, studie, thuisstudie, wereldculturen, geloof, islam, jodendom, christendom, boedhisme, diploma, thuiscursus

Toekomstmogelijkheden

 • Geven van workshops over de verschillende godsdiensten

Vaardigheden

 • Inzicht kunnen bieden in verschillende godsdiensten
 • De koppeling kunnen leggen tussen geloof en maatschappelijke ontwikkelingen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat is religie?
 • Geschiedenis en evolutie van de vijf grote wereldgodsdiensten
 • Ontstaan en ontwikkeling van het Christendom.
 • Ontstaan en ontwikkeling van het Boeddhisme.
 • Ontstaan en ontwikkeling van het Hindoeïsme.
 • Ontstaan en ontwikkeling van het Jodendom.
 • Ontstaan en ontwikkeling van de Islam.

godsdienst, wereldgodsdiensten, culturen, cultuur, opleiding, cursus, studie, thuisstudie, wereldculturen, geloof, islam, jodendom, christendom, boedhisme, diploma, thuiscursus

Onze docenten

Jacoba De Zwaef

Jacoba de Zwaef is docent Wereldgodsdiensten en Kennismaking met de Islam

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Wereldgodsdiensten

Welke godsdiensten worden besproken in de cursus?
Deze cursus leert je de evolutie en geschiedenis van de vijf grootste godsdiensten: Christendom, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom en de Islam.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe doe ik examen voor de thuiscursus Wereldgodsdiensten?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Wereldgodsdiensten direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Wereldgodsdiensten.

godsdienst, wereldgodsdiensten, culturen, cultuur, opleiding, cursus, studie, thuisstudie, wereldculturen, geloof, islam, jodendom, christendom, boedhisme, diploma, thuiscursus

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 42.03 -
 3. € 42.03 -
 4. € 42.03 -
 5. € 42.03 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Wereldgodsdiensten

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT