Zang

3. Alles leren over notenleer en de verschillende toonladders
  4. Leren hoe je moet zingen voor een publiek
  5. Een carrière als zanger, zangcoach of songwriter

Zanger, een beroep met toekomst!

Droom jij van een zangcarrière? Wil je de douche inruilen voor een podium en je zangkunsten met een echt publiek delen? Met deze fantastische cursus jaag jij je dromen na! Zelfs als je helemaal niets van zangtechnieken weet, is deze thuisstudie de ideale start!

Deze opleiding belicht alle aspecten van het zingen. Eerst krijg je de juiste ademhalingstechnieken en zanghouding onder de knie. Hierdoor kan je meteen van start! Daarnaast ontdek je het notenschrift, zoom je ook in op theoretische muziekkennis en leer je verschillende muziekstijlen zoals jazz, musical en pop kennen. Je ontwikkelt je stembereik en traint je muzikale expressie. Zo ben jij klaar om zonder plankenkoorts voor publiek te zingen.

Een cursus waar muziek in zit!

• Zanger
  • Zangcoach
  • Songwriter

• Verschillende muziekstijlen
  • Aspecten van stemhygiëne
  • Zingen voor een publiek

• Je toekomstmogelijkheden na deze cursus
  • Anatomie van de stem
  • Je eigen zangstem ontdekken
  • Je stem correct gebruiken
  • Notenleer en de verschillende toonladders
  • Professionele ademhalingstechnieken
  • Het belang van een goede zanghouding
  • Verschillende muziekstijlen
  • Aspecten van stemhygiëne
  • Zingen voor een publiek

Goed om te weten over deze cursus Zang

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Kan ik zanglessen op locatie volgen?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je wel af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Zang direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Zang.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 159.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 171.72 euro in plaats van 159.00 euro. Je bespaart dus 12.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Zang