Naar een 'gezondheidsideaal'!

06/05/2020 Robert de Bruijn

Trend: focus van 'slankheidsideaal' naar 'gezondheidsideaal' In de media worden we de laatste tijd meer en meer geconfronteerd met het belang van een gezond gewicht. Door je voeding aan te passen en meer te bewegen ga je jezelf steeds beter voelen. Mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens slanker en strakker wordt. Steeds meer mensen zien het belang in van een goed gewicht. De kledingmaat is niet de hoofdmoot, maar hoe je je voelt, is veel belangrijker. Je kunt hiervoor de hulp inroepen van verschillende professionals. Denk hier aan gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen en afslankinstituten. Daar word je op een zeer persoonlijke wijze begeleidt naar een gezonder EN slanker lichaam. De ene keer zal dat zijn door middel van een dieet, de andere keer is een aanpassing van je eetgewoonten voldoende om gezonder te worden. Een stukje bewustwording van je voeding is HET succes om te weten waarvan je in gewicht aankomt en daarnaast is achtergrondinformatie over spijsvertering, voedingsstoffen en de stofwisseling ook geen overbodige luxe. Voorheen moest je naar een diëtist voor een voedingsadvies. Er heeft echter een verschuiving in de markt plaatsgevonden, waardoor het toegankelijker is geworden om advies te krijgen. De schijf van vijf is al lang achterhaald en er zijn andere (en betere!) manieren om een gezond gewicht te krijgen en, belangrijker nog, te behouden. Als gewichtsconsulente begeleid je mensen die een goed gewicht willen bereiken en behouden, willen vermageren of meer inzicht willen met betrekking tot dagmenu's. Zo help je hen met het afslanken en leer je hen om te kiezen voor gezonde voeding. Wil jij ook mannen, vrouwen EN kinderen helpen om van hun overgewicht af te komen? Kijk eens voor extra informatie op onze website over deze razend populaire cursus. Wil je meteen aan de slag? Een cursus inkijken kan uiteraard ook! Kom dan eens langs op onze vestiging in Breda Kijk eens voor extra informatie op onze website over deze razend populaire cursus. Klik dan hier.

cpWouldYouCaps

• Een ideaal gewicht bepalen en behouden
  • Een individueel voedingsplan opstellen
  • Professioneel advies geven over een gezond voedings- en bewegingspatroon
  • Jouw cliënten professioneel informeren, begeleiden en motiveren
  • Verschillende meettechnieken gebruiken
  • Op de juiste manier reinigingskuren inzetten

Gewichtsconsulent, aProfession

De Ondernemersschool NHOC is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

cpLiPracticalInfo

• Diploma
  • courseTypeH
  • 3-6 cpLessonsMultiple

cContent

• Starten als zelfstandig gewichtsconsulent
  • Je eigen praktijk
  • Het vinden van je eerste cliënten
  • Het bepalen van een ideaal gewicht
  • Je cliënten professioneel begeleiden
  • Opstellen van een individueel voedingsplan
  • Verschillende meettechnieken
  • Alles over reinigingskuren
  • Een correct gewicht behouden
  • Verborgen vetten en afslankingstheorieën
  • De gezonde voedingsdriehoek
  • Afslankende voedingsvezels en vitaminen
  • Vegetarisme
  • Energieleverende voedingsstoffen en water
  • Alternatieve vermageringsmethoden
  • Zoetstoffen
  • Vermageringsdiëten
  • Gezonde vitaminen, mineralen en zoetstoffen
  • Correct bewegen en de juiste voeding
  • Spijsvertering en absorptie
  • Hart- en vaatziekten, diabetes

blogAvailable

relatedBlogs

Pas op: vegetarische instinkers

Thuis gezond(er) snoepen met Sinterklaas

Zo kom je af van eetflops

previousLabel

10 Handige tips om je koffer in te pakken

nextLabel

Ontwikkel zelf je eigen trainingsplan!

relatedCourses

Gewichtsconsulent

Volg de cursus Gewichtsconsulent en studeer waar en wanneer je wil.

studyCategories

Psychologie & Therapie

Gezondheidszorg & Welzijn

Gezonde Voeding

Evenwichtig Leven

Coaching

blogTags

mostRead

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO

10/01/2019

Beautyopleidingen NHOC: maak van je passie je beroep

13/03/2019

Thuisstudie starten? Stel jezelf deze 5 slimme vragen.

02/11/2018

blogShare