Single blog post

Naar een 'gezondheidsideaal'!

Trend: focus van 'slankheidsideaal' naar 'gezondheidsideaal' In de media worden we de laatste tijd meer en meer geconfronteerd met het belang van een gezond gewicht. Door je voeding aan te passen en meer te bewegen ga je jezelf steeds beter voelen. Mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens slanker en strakker wordt. Steeds meer mensen zien het belang in van een goed gewicht. De kledingmaat is niet de hoofdmoot, maar hoe je je voelt, is veel belangrijker. Je kunt hiervoor de hulp inroepen van verschillende professionals. Denk hier aan gewichtsconsulenten, voedingsdeskundigen en afslankinstituten. Daar word je op een zeer persoonlijke wijze begeleidt naar een gezonder EN slanker lichaam. De ene keer zal dat zijn door middel van een dieet, de andere keer is een aanpassing van je eetgewoonten voldoende om gezonder te worden. Een stukje bewustwording van je voeding is HET succes om te weten waarvan je in gewicht aankomt en daarnaast is achtergrondinformatie over spijsvertering, voedingsstoffen en de stofwisseling ook geen overbodige luxe. Voorheen moest je naar een diëtist voor een voedingsadvies. Er heeft echter een verschuiving in de markt plaatsgevonden, waardoor het toegankelijker is geworden om advies te krijgen. De schijf van vijf is al lang achterhaald en er zijn andere (en betere!) manieren om een gezond gewicht te krijgen en, belangrijker nog, te behouden. Als gewichtsconsulente begeleid je mensen die een goed gewicht willen bereiken en behouden, willen vermageren of meer inzicht willen met betrekking tot dagmenu's. Zo help je hen met het afslanken en leer je hen om te kiezen voor gezonde voeding. Wil jij ook mannen, vrouwen EN kinderen helpen om van hun overgewicht af te komen? Kijk eens voor extra informatie op onze website over deze razend populaire cursus. Wil je meteen aan de slag? Een cursus inkijken kan uiteraard ook! Kom dan eens langs op onze vestiging in Breda Kijk eens voor extra informatie op onze website over deze razend populaire cursus. Klik dan hier.

WIL JIJ

•   Mensen helpen bij het verlossen van overtollige kilo´s
  •   Meer weten over afslankingsmethoden en gezonde leefgewoonten
  •   Leren hoe je een evenwichtig dieet samenstelt en met welke factoren je daarbij allemaal rekening moet houden
  •   Jouw cliënten professioneel kunnen informeren, begeleiden en motiveren
  •   Je eigen praktijk openen en succesvol maken

Gewichtsconsulent

Wil je mensen helpen bij het afvallen? Of gewoon heel veel weten over voeding en beweging? Als Gewichtsconsulent begeleid je mensen naar een figuur waar zij zich prettig bij voelen.

Wist je dat de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht? De vraag naar goede gewichtsconsulenten die helpen met verantwoord afvallen wordt dan ook steeds groter. Wil je weten hoe je een evenwichtig dieet samenstelt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leert hoe je een individueel voedingsplan samenstelt en goed advies geeft aan je cliënten.

Mensen die bij jou ‘op dieet’ komen mogen je álles vragen. Je geeft het beste advies over voeding, weet te motiveren en helpt bij het bereiken van een gezond gewicht.

PRAKTISCHE INFO

Studiemethode: Thuisstudie
Duur: 3-6 maanden
Certificaat: Diploma