Massagetechnieken

Massagetechnieken

Een massage is meer dan mensen naar huis laten gaan met een ontspannen gevoel. Het is ook de kennis van het menselijk lichaam, de werking van het cardiovasculaire- en lymfestelsel en de opbouw van de huid.

Met onze professionele opleidingen op het gebied van Massagetechnieken leer je de fijne kneepjes van het vak. Onze experts begeleiden je stap voor stap, waardoor je het vak van masseur snel in de vingers hebt. Het resultaat? Jij geeft je klanten een verkwikkende massage op maat.

Laat anderen binnenkort genieten van jouw gouden handen. Maak werk van je droom als masseur!


allSubthemesWithinTheme Massagetechnieken


beSureOfYourFuture

Als je als masseur aan de slag gaat, moet je de juiste technieken kennen. Dankzij deze opleiding word je een professionele massagetherapeut. Je hebt de mogelijkheid te starten als zelfstandige massagetherapeut in hoofd- of bijberoep, te werken als medewerker in dienst bij een zelfstandige schoonheidsspecialiste, als medewerker te werken in wellnesscentra, enzovoort. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

"De sauna- en wellness branche groeit explosief. Dat vraagt om gediplomeerde masseurs en schoonheidsspecialisten. Een aantal medewerkers die bij ons in dienst zijn, hebben een diploma behaald aan deze school. We zien dat zij echt luisteren naar de klant en alles doen om de klant een geweldige ervaring te bezorgen.” - employerSpeaks

Massagetechnieken

trendsCapitalized

Met onze opleidingen streven we ernaar om steeds voorop te lopen op het gebied van wellness en massage. Elk jaar opnieuw doen er zich nieuwe ontwikkelingen en trends voor of herhalen trends uit het verleden zich opnieuw. Met onze cursussen spelen we perfect in op die nieuwe ontwikkelingen. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het helpen van pathogenen, overtollig vocht en bacteriën om door en uit het lichaam te bewegen. Wanneer het niet goed wordt geactiveerd, hopen zich ontstekingen, zwellingen en ziekteverschijnselen op. Daarom wordt er de laatste tijd ontzettend veel ingezet op lymfedrainage en massagetechnieken die het systeem bevorderen.

Massagetechnieken, hundredPercentOfTheTime

Er zijn verschillende ontwikkelingen op het gebied van wellness en massages. Denk aan nieuwe behandelmethoden, oude behandelmethoden die een comeback maken en massagerobots. Behandelingen die afkomstig zijn uit de traditionele Chinese geneeskunde zijn erg populair en zullen nog meer in populariteit toenemen.

Als massagetherapeut haal ik veel voldoening uit mijn werk. Massage is al lang geen luxedienst meer. Mensen zoeken bewust naar wellnesstherapeuten die hen kunnen helpen met het verlichten van stress, het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de bloedsomloop en het verzachten van moderne klachten als fibromyalgie. Sommige mensen help ik hun pijn te verlichten, anderen bezorg ik gewoon een moment van rust. Het geeft altijd voldoening, elke keer opnieuw. Onlangs volgde ik een extra opleiding shiatsu massage. Ik kon alle lessen digitaal volgen en ik kreeg online tips van een ervaren vakspecialist. Via virtuele meetings kreeg ik feedback, om er zeker van te zijn dat ik de technieken goed onder de knie had. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

We zien vaak dat mensen beginnen als masseur zonder de nodige opleiding te volgen. Dat is zeker niet aan te raden. Als masseur kan je heel wat pijn verlichten, problemen verhelpen en mensen relaxatie bieden, maar als een masseur niet exact weet wat hij aan het doen is, dan kunnen er ook nefaste dingen gebeuren. Een goede opleiding is absoluut noodzakelijk als je als masseur aan de slag wilt. Onze docenten zijn stuk voor stuk vakexperten die je graag de kneepjes van het vak willen aanleren! Het vormt de basis die je nodig hebt!

niceToKnowHeader

  • Wat weinig mensen weten is dat massage ontzettend goed is voor de hersenen. Massage kan helpen om helderder te denken, zich beter te concentreren en om onderdrukte emoties los te gelaten.
  • Massage verbetert de bloedsomloop.
  • Massage helpt ook voor een betere flexibiliteit en betere prestaties op het werk.
  • Volgens onderzoek zorgt massage voor een vermindering van spanning op de spieren en spierpijn. Het is dus volkomen gezond en valt ook aan te raden (als men de juiste technieken gebruikt).

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0