Fotografie & Media

Fotografie & Media

Fotografie gaat veel verder dan het schieten van mooie beelden. Er komt bijvoorbeeld ook wat technische kennis bij kijken. Met de opleidingen in Fotografie & Media kom je alles te weten over termen als sluitertijd, scherpstellen en ISO-waarden!

Met onze praktijkgerichte cursussen krijg jij zelf de controle over je foto- en videocamera. Je leert bijvoorbeeld om portretten te fotograferen, maar ook om je eigen video’s te creëren. Je creativiteit krijgt dus alle ruimte. Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze experts denk én werk jij binnenkort als een professional.

Maak het plaatje compleet. Kies je favoriete opleiding en maak werk van jouw passie voor video en fotografie!


allSubthemesWithinTheme Fotografie & Media

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

mhcomingsoon

Filmen

Filmen

mhcomingsoon

Fotobewerking

Fotobewerking

mhcomingsoon

Grafisch ontwerpen

Grafisch ontwerpen

mhcomingsoon

Leren fotograferen

Leren fotograferen

1 homestudy

Modelfotografie

Modelfotografie

1 homestudy

Outdoor fotografie

Outdoor fotografie

mhcomingsoon

Social media

Social media

mhcomingsoon

Storytelling

Storytelling

mhcomingsoon

Studiofotografie

Studiofotografie

1 homestudy


beSureOfYourFuture

Met een opleiding binnen het thema Fotografie & Media heb je ontzettend veel carrièreperspectieven. Denk daarbij aan een carrière als zelfstandig fotograaf, copywriter of social media marketeer. Maar je bent zeker ook welkom bij verschillende kranten, productiehuizen en persbureaus! Met jouw actuele mediakennis overtuig je zelfs de meest terughoudende klanten van je ideeën. Hierdoor ben je ook in de ruimere creatieve sector een enorme aanwinst. Verschillende reclamebureaus doen immers een beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden.

"Foto’s en video’s maken lijkt makkelijk met een smartphone, maar om professioneel aan de slag te gaan als fotograaf of editor heb je wel wat meer nodig. Deze opleidingen bieden je voldoende praktische kennis en afwisseling om te ontdekken welk onderdeel jou ligt." - employerSpeaks

Fotografie & Media

trendsCapitalized

In de wereld van de media en fotografie doen zich voortdurend nieuwe trends voor. De kunst bestaat er dan ook uit om op deze platformen actief te zijn met je creatieve concepten en ideeën. TikTok is tegenwoordig enorm hot. Zelfs een gigantische speler als Facebook ziet TikTok als een belangrijke concurent. Verschillende merken proberen op diverse manieren via het kanaal hun consumenten te bereiken. Het medium telt ruim 1 biljoen gebruikers. Zowel in media als in fotografie draait alles rond lifestyle en technologie. Een blik op Instagram en je weet onmiddellijk welke onderwerpen er tegenwoordig populair zijn: clean eating, fitness, tattoos en festivals. Lifestyle in al zijn vormen viert duidelijk hoogtij. Daarnaast is ook technologie erg belangrijk: je ziet mensen in de weer met allerlei gadgets en tech-producten. Afbeeldingen worden steeds meer gecombineerd. Nog een gevolg van de sociale media: afbeeldingen worden meer en meer met elkaar gecombineerd in tweeluiken, drieluiken of heuse collages. Deze trend merk je zowel online als in print.

Fotografie & Media, hundredPercentOfTheTime

Ontwikkelingen in media en fotografie gaan even snel als de technologie zelf. Foto en video wordt meer gezien als één geheel. Camera’s worden steeds geavanceerder en sneller, waardoor de kwaliteit van foto’s en video’s blijft stijgen. Er valt dus genoeg te ontdekken in deze vernieuwende branche!

"Als fotograaf is het heel belangrijk dat je de foto's achteraf goed bewerkt, maar persoonlijk waren mijn computerskills aan bijscholing toe. Daarom volgde ik een opleiding in Photoshop om het programma uitgebreid uitgelegd te krijgen en alle verborgen functies te leren kennen. Dat hielp enorm! Mijn foto's zien er nu een stuk professioneler uit dan eerst. Ik ken nu alle verschillende tools die het programma te bieden heeft. Binnenkort volg ik nog een opleiding Social Media Marketing om mijn online zichtbaarheid te vergroten." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Wat je ervaring met fotografie en media ook is: deze opleidingen zijn door iedereen te volgen. Zelfs als dit de eerste keer is dat je een digitale camera vast hebt, ben je bij ons welkom. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. Als student sta jij natuurlijk centraal. Je mag rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen. Onze opleidingen zijn perfect te combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ betekent? Het komt uit het Grieks, foto = licht en grafein = schrijven.
  • Wist je dat fotorolletjes langer meegaan wanneer je ze in de koelkast bewaart?
  • Wist je dat het populairste social medium in vele landen WhatsApp is? Heel wat mensen maken er dagelijks gebruik van.
  • Facebook telt ondertussen meer dan 2 miljard gebruikers.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0