Interieurdesign

Interieurdesign

Een huis wordt vaak ingericht op basis van smaak en persoonlijkheid. Aan jou om daar iets mee te doen! Met de opleidingen in Interieurdesign leer je alles over kleurstalen, behang, gordijnstoffen en materialen.

Dankzij onze experts droom jij binnenkort over interieurstijlen. Daardoor weet je elk huis om te toveren tot een fijne plek. Met jouw gevoel voor design zit het wel goed, want je verrast iedereen met jouw creatieve en vooruitziende blik.

Maak van elk huis een thuis. Volg onze professionele opleidingen in Interieurstyling!


allSubthemesWithinTheme Interieurdesign

Interieurstyling

Interieurstyling

mhcomingsoon

Ontwerp

Ontwerp

mhcomingsoon

Vastgoed

Vastgoed

mhcomingsoon


beSureOfYourFuture

De huizenmarkt brengt werkzekerheid: mensen blijven bouwen en vooral ook verbouwen. In die markt maken interieurvormgevers het verschil. Zij slagen er keer op keer in om van een huis een thuis te maken. Ze zijn enorm gevraagd in de vastgoedsector, maar ook particulieren vinden steeds vaker hun weg naar deze specialisten. Succes gegarandeerd!

"Iemand die een opleiding interieurvormgeving gevolgd heeft, is altijd een meerwaarde voor ons als makelaarskantoor. Dat zijn mensen die oog hebben voor de verschillende mogelijkheden. Ze zien de potentie van de woningen die we verkopen en hebben een realistisch beeld van de wensen van onze klanten." - employerSpeaks

Interieurdesign

trendsCapitalized

Steeds meer mensen zijn op zoek naar professionals die in staat zijn van elk huis een thuis te maken. Ze willen experts met stijlgevoel die woningen personaliseren naar hun wensen.  Een diploma als expert in interieur brengt dus heel wat werkzekerheid. Mensen zijn op zoek naar jouw kennis en jouw manier van aanpakken. Word daarom nu interieurvormgever! In dienstverband of als zelfstandige. Klaar om te starten?

Interieurdesign, hundredPercentOfTheTime

Er gebeurt veel op het gebied van interieurvormgeving en -design. Social media, tv, tijdschriften en woonwinkels bepalen welke interieurstijlen populair worden. De focus ligt nog altijd op duurzame materialen en recycling.

"Toen we voor het eerst een huis kochten, wisten we niet waar we moesten beginnen. Een vormgever inschakelen bleek al snel te duur. Toen besloten we zelf een opleiding interieurstylist te volgen. Dat bleek een stuk goedkoper dan zelf iemand te betalen. Bovendien hebben wij nu alle kennis om te doen wat we willen. Het is een investering in onszelf, de toekomst en in ons nieuwe huis." - Harold - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"We merken dat een diploma in interieurdesign veel mensen het vertrouwen geeft om zelf aan de slag te gaan. Het geeft hen de kennis en know-how om woningen te verbouwen tot echte thuisbasissen! Je huis renoveren of een professionele carrière in interieurvormgeving beginnen? Daarvoor zijn deze cursussen ideaal! Met je nieuw opgedane kennis ga je meteen aan de slag in de praktijk."

niceToKnowHeader

  • Interieurvormgeving bestaat langer dan je denkt. Toen de mens zijn nomadische bestaan achter zich liet, koos hij er al voor om zijn huis te decoreren.
  • Interieurtrends verschillen zowel per tijdperk als per plaats. Zo zijn de trends in Mexico anders dan in IJsland.
  • Schilderen is veruit het populairste renovatieproject. Ongeveer de helft van de huiseigenaars verft regelmatig zijn eigendom.
  • Er zijn woningen die volledig uit plastic bestaan.
  • Uit verschillende onderzoeken blijkt dat lichtinval ervoor zorgt dat mensen gelukkiger en ook gezonder zijn.