Hairstyling

Een bad hair day en een onverzorgde baard behoren tot het verleden wanneer je een opleiding volgt in de categorie Hairstyling. Met behulp van onze cursussen, samengesteld door vakexperts, weet jij straks alles over baardscheertechnieken, knipmethodes en het verzorgen van het perfecte kapsel.

Ontdek onze groepslessen en thuisstudies die van jou een geknipte hairstylist maken. Kies je favoriete opleiding en schrijf je in. Zo ga voor een professionele toekomst in de wereld van beauty en fashion.

allSubthemesWithinTheme Hairstyling

beSureOfYourFuture

Kappers en barbiers genieten al jaren van heel wat werkzekerheid. De meeste mensen die hun opleiding voltooien gaan bovendien zelfstandig in hoofd- of bijberoep aan de slag. Zo bouwen ze op hun eigen tempo een klantenbestand op. Vrienden en familie staan daar dan vaak bovenaan de lijst, maar uit het werkveld en van onze ex-studenten horen we dat die lijst zich snel uitbreidt. Je creëert als kapper of barbier vaak je eigen kansen. Via mond-tot-mondreclame komen nieuwe klanten bij jou terecht en voor je het weet heb je een eigen, bruisende zaak.

Samen met mijn twee collega's uit de barbierszaak, volgde ik een opleiding in avondonderwijs. We hebben het ons nog geen seconde beklaagd. We leerden de gloednieuwe technieken, kregen tips over hoe we klanten tevreden stellen en leerden producten kennen die we tot op vandaag gebruiken in onze zaak. Ik had niet gedacht dat we nog zo veel konden bijleren. Intussen draait onze zaak zo goed dat we op zoek zijn naar een vierde collega. - employerSpeaks

opleidingen haartooi

trendsCapitalized

Haartrends en mode veranderen ieder seizoen. Ze zijn onderhevig aan tal van factoren, zelfs televisie en film hebben een gigantische invloed op hoe mensen willen buitenkomen. Als expert in haartooi zul je wel merken dat veel van die trends terugkomen, of het nu over haar, baarden of zelfs wenkbrauwen gaat. De ene zomer willen we alles kort, de andere willen we alles gekleurd. In deze opleidingen leer jij alle technieken onder de knie krijgen zodat je altijd mee bent met de laatste ontwikkelingen.

Hairstyling, hundredPercentOfTheTime

Duurzaamheid groeit aan belang, ook in de wereld van haircare en -styling. De producten die je vandaag gebruikt zijn natuurlijker en milieuvriendelijker dan ooit. Ze bevatten minder chemicaliën, meer natuurlijke elementen en zijn zachter voor het haar én voor de hoofdhuid. Natuurlijke haarverzorging minimaliseert het risico op haarschade en zorgt ervoor dat je haar er goed blijft uitzien, ook op de lange termijn. Bij haarverf zien we een gelijkaardige trend. Moderne kleuringen zijn minder aggressief en hebben weinig of geen impact op de sterkte van het haar. Door de mildere ingrediënten veroorzaken ze bovendien minder allergische reacties, uitdroging of schade aan het haar of de hoofdhuid. Waar permanente kleuringen het haar vroeger dun en breekbaar maakten, hebben ze nu een minimale impact op de gezondheid en levendigheid van het haar.

Ik ben al twee jaar dameskapper in bijberoep. Ik had altijd al een passie voor haar. Ik knipte regelmatig het haar van mijn moeder en zussen, met mooie resultaten. Intussen heb ik een eigen zaak en ben ik drie dagen per week aan de slag als kapper. Ik raad iedereen aan om een opleiding in avondonderwijs te volgen. Voor mij was het alleszins de geknipte cursus om een nieuwe start te maken. Bedankt! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

In onze barbierszaak zijn we alle drie gestart met een opleiding in avondonderwijs. En we hebben het ons nog geen seconde beklaagd. We hadden allemaal meteen de kennis om zelfstandig te starten en de know-how om onze klanten tevreden te houden. Ik zou het iedereen aanraden. Want, het draait zelfs zo goed dat we op zoek zijn naar een vierde collega.

niceToKnowHeader

• Je verliest gemiddeld zo’n 50 à 150 haren per dag.
  • Maak je daarover geen zorgen want we hebben allemaal meer dan 100.000 haarzakjes op ons hoofd staan.
  • Ieder haar kan zo’n 5 jaar op ons lichaam overleven.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses