Alternatieve Therapieën

Alternatieve Therapieën

Wil jij jezelf of anderen helpen op een natuurlijke manier de balans in het leven terug te krijgen? Volg dan een van onze opleidingen en word een expert op het gebied van Alternatieve Therapieën.

Onze ervaren docenten hebben jouw opleiding met zorg samengesteld en staan voor je klaar om je de kneepjes van het vak te leren.

Kies jouw favoriete opleiding uit ons uitgebreide aanbod thuiscursussen en start vandaag nog met je opleiding.

allSubthemesWithinTheme Alternatieve Therapieën

beSureOfYourFuture

Alternatieve therapie is helemaal in! Steeds meer mensen vinden hun weg naar deze genezende technieken. Als expert in alternatieve geneeskunde heb je dan ook meteen een hele rij klanten voor je klaarstaan. Zin om je dromen waar te maken? Met een diploma van onze school toon je je toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. 

"We merken dat de vraag enorm hard stijgt. Meer en meer mensen vinden hun weg naar alternatieve of holistische geneeskunde. Alle therapeuten in ons land hebben dus werk genoeg. Als sector willen we de mensen ook écht helpen. We willen een verschil maken in hun leven. De therapeuten die afstuderen in avondonderwijs hebben een enorm goede naam wat dat betreft. Keer op keer krijgen we enthousiaste en gelukkige klanten bij hen te zien. Dat doet goed. De toekomst is in goede handen." - employerSpeaks

Ontdek alternatieve therapieën

trendsCapitalized

We leven in een moderne wereld, vol moderne kwaaltjes. Toch blijken eeuwenoude technieken, massages en geneeswijzen nog altijd bijzonder effectief. Steeds meer mensen vinden hun weg naar alternatieve therapieën. Ze zoeken experts die hen kunnen verder helpen. Als therapeut ben jij die expert. Je gebruikt jouw kennis en know how om mensen verder te helpen. Om met echte, langdurige oplossingen te komen voor hun problemen.

Alternatieve Therapieën, hundredPercentOfTheTime

Ondanks dat vele alternatieve therapieën hun oorsprong in eeuwenoude geneeswijzen vinden, blijven ze innoveren en vernieuwen. Veel geneeswijzen vinden ondertussen een gezonde wisselwerking met moderne geneeskunde. Een therapeut leert dus elke dag nog bij. Je leert over de menselijke psyche en het lichaam. En zet die kennis meteen over naar de praktijk, waar je de kans krijgt echte mensen te helpen.

"Mijn man worstelt al jaren met last van zijn onderrug. We werden vroeger dan ook van specialist naar specialist gestuurd. Als echte pingpongballetjes. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen en in avondonderwijs te leren masseren. Ondertussen help ik niet enkel mijn man, maar heb ik een heel klantenbestand van mensen met rugklachten. Ik verdien daardoor een aardig loon. Maar de echte voldoening haal ik uit het feit dat ik iedere dag zie dat ik echt een verschil maak voor mensen die pijn hebben. Dat doet hen en vooral ook mij enorm veel deugd." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De opleidingen alternatieve therapie doen het bijzonder goed. Veel van onze studenten gaan dan ook meteen zelfstandig aan de slag en dat loont voor hen. De vraag naar therapeuten met een stevige theoretische en praktische basis zit enorm in de lift, waardoor onze studenten eigenlijk onmiddellijk na de opleiding aan de slag kunnen als therapeut.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer 1 op de 10 Belgen maakt wel eens gebruik van alternatieve therapieën.
  • Volgens onderzoek zijn vrouwen over het algemeen stressbestendiger dan mannen.
  • Een massage verlaagt de hartslag, vermindert de kans op een depressie en verbetert je slaap.
  • Mindfulness vergroot je concentratievermogen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0