Fotografie & Media/Outdoor fotografie

Outdoor fotografie

Wil je professionele foto's maken die echt een verhaal vertellen? Wil je mensen raken met haarscherpe, frappante en stijlvolle beelden van adembenemende landschappen en architectuur? Wil je de wereld als een fotograaf leren bekijken? Neem dan snel een kijkje tussen de opleidingen in het subthema Outdoor fotografie!

Je zoomt in op specifieke disciplines binnen de fotografie en je leert de mooiste landschap-en architectuurfoto's maken. Zo zet je niet alleen geweldige landschappen in the picture, maar ook jezelf op de arbeidsmarkt!

flexibele opleidingen

persoonlijke begeleiding

waardevol diploma

met digitaal leerplatform

boordevol tips & tricks

praktijkgericht

geen voorkennis nodig

essentieel voor elke fotograaf

voor hobbyfotografen of pro's

op maat gemaakte cursussen


noCoursesWithinSubtheme Outdoor fotografie


beSureOfYourFuture

Van thuis uit ontwikkel je jezelf tot een professioneel landschapsfotograaf. Je krijgt een stevige dosis theorie mee en je neemt alle functies van je camera onder de loep. Je slaagt er al gauw in om de belichting tussen landschap en luchtpartij perfect te balanceren. Tips over bewerkingstechnieken en light painting tillen je niveau nog een stapje hoger! Je skills stellen je in staat om overal ter wereld de mooiste schilderachtige natuurbeelden te snappen. Ook met je diploma heb je heel wat mooie carrièrekansen en toekomstmogelijkheden. Je kan starten als zelfstandig landschapsfotograaf of natuurfotograaf, of je gaat aan de slag als in-house fotograaf bij een reclamebureau, magazine, krant of op een marketingafdeling. De keuze is aan jou!

Door de betere camera's op smartphones denkt iedereen tegenwoordig fotograaf te zijn, maar om professioneel aan de slag te gaan als fotograaf heb je wel wat meer nodig. Een opleiding in avond- of afstandsonderwijs zorgt ervoor dat je alles kan wat een professionele fotograaf moet kunnen om het te maken in outdoorfotografie. - employerSpeaks

Outdoor fotografie

trendsCapitalized

Als fotograaf wil je uiteraard je eigen stijl ontwikkelen en in het beste geval beelden voor de eeuwigheid maken. Toch is het ook goed om te weten wat er vandaag zoal leeft in de wereld van de fotografie. Natuurlijk ben je niet verplicht om deze trends te volgen. Je kiest zelf volgens op welke trends je wenst mee te surfen. Een van de populairste fotografietrends richt zich momenteel op een specifieke tool, een rookbom. Rookbommen zijn een geweldige manier om surrealisme aan elk beeld toe te voegen. Ze kunnen je foto's er kleurrijker doen uitzien en ze creëren diepte in je composities. Ook donkere en moody achtergronden zijn erg hot om een stijlvolle foto te maken.

Outdoor fotografie, hundredPercentOfTheTime

Drones worden steeds beter en goedkoper. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je hierin te verdiepen zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken.

Zelf was ik al enkele jaren bezig met fotografie, maar ik was nooit echt tevreden met het resultaat. Ik ging op zoek naar een geschikte opleiding om mijn vaardigheden te verbeteren. Zo ben ik uiteindelijk bij het Centrum voor Avondonderwijs uitgekomen. Ik kreeg geregeld thuisopdrachten, die nadien in de les uitvoerig besproken werden. De docent deelde niet enkel haar kennis, maar ook haar passie. Dat gaf me een ontzettende boost. Daarna ben ik een professionele studio gestart waarin ik me voornamelijk focus op studiofotografie. Door mijn skills uit te breiden, doe ik nu ook aan outdoorfotografie. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Met een smartphone in de hand voelt iedereen zich fotograaf. Toch zijn de plaatjes die je met je smartphone schiet nooit perfect: de belichting loopt mis, de compositie zit fout, de filter is allesbehalve origineel,… Met een professionele camera bereik jij wel de perfectie die je zoekt. Het verschil is immens. Word een expert in outdoor fotografie en schrijf je in!

niceToKnowHeader

  • Je moet altijd proberen om met het licht mee te fotograferen. Dit is meestal met het licht in de rug.
  • Omdat je camera geen lichte en donkere stukken afzonderlijk kan waarnemen, check je het best zelf.
  • Een zandzakje is een ideaal alternatief voor een statief.
  • Maak je groothoekles vast aan een knijper en maak nog mooiere outdoorfoto’s.