Afslanken

In onze maatschappij is gezonde voeding belangrijker dan ooit. Het geeft je energie, een goed gevoel en een betere weerstand. Toch zijn slechte eetgewoontes niet zo makkelijk af te leren. Daarom is het vaak handig om professionele begeleiding te krijgen bij het veranderen van je eetgewoontes.

Als voedingsconsulent verbeter je niet alleen het eet- en leefpatroon van jouw klanten op korte termijn, maar ze zullen hun eetgewoontes levenslang beter ontwikkelen. Een week gezond eten is immers geen probleem. De uitdaging is om die betere levensstijl vol te houden. Jij gaat mensen daarbij met jouw kennis en motivatie bijstaan.

Heb je interesse in gezonde leefgewoonten en wil je er graag alles over weten? Wil je mensen begeleiden met afvallen? Bekijk dan de cursussen uit het subthema Afslanken en ontdek jouw volgende opleiding!

up-to-date cursusmateriaal

praktijkgericht

geen voorkennis vereist

klaar en duidelijk uitgelegd

snel leren over afslanken

allerlei technieken en diëten

persoonlijke begeleiding

voor beginners en gevorderden

afslanken van A tot Z

op maat gemaakte cursussen


allCoursesWithinSubtheme Afslanken


beSureOfYourFuture

Wanneer je jouw opleiding voltooid hebt, ga je aan de slag als zelfstandige afslankingsconsulent, als voedingscoach bij een afslankingsstudio of als medewerker in een fitnesscentrum of natuurwinkel.

In ons fitnesscentrum nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om ons cliënteel te begeleiden. Het is belangrijk dat ze alles weten over voeding en het effect ervan op het lichaam. En ze moeten uiteraard ook goed op de hoogte zijn van de populaire trends binnen diëten. - employerSpeaks

Afslanken

trendsCapitalized

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij een ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Afslanken, hundredPercentOfTheTime

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieven gemakkelijker voorhanden zijn. In 2019 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Een tijdje terug besloot ik dat ik iets wou doen met mijn passie voor gezondheid en mensen wou helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Ik besloot de cursus Afslankingsconsulent te volgen. Enkele maanden geleden ben ik afgestudeerd en ging ik aan de slag als zelfstandige. Ik schrok ervan hoeveel aanvragen ik kreeg van mensen die persoonlijke begeleiding wilden. Zo zat mijn schema meteen al bijna vol. Tegenwoordig moet ik zelfs al mensen doorverwijzen naar collega’s. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De cursussen uit het subthema Afslanken zorgen er stuk voor stuk voor dat je alle kennis hebt om zelf gezonder door het leven te gaan en anderen daarbij te begeleiden. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen een passie voor gezondheid en de motivatie om er volledig voor te gaan. Denk je dat jij het in je hebt om een goede afslankingsconsulent te worden? Ga de uitdaging aan!

niceToKnowHeader

  • Waar je lichaam vet opslaat, hangt af van je geslacht en je genen. Vrouwen slaan overtollig vet meestal op in de billen, dijen of heupen, terwijl het bij mannen vooral de buikzone is die de extra vetjes te verduren krijgt.
  • Mensen met overgewicht blijken een slechter geheugen te hebben dan mensen zonder. Afslanken is dus niet alleen goed voor je lijn!
  • Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljard mensen met overgewicht.
  • Borsten zijn bijna uitsluitend gemaakt van vet. Daarom kan het wel eens zijn dat ze kleiner worden wanneer vrouwen afvallen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0