Gezondheidszorg & Welzijn/Natuurlijke gezondheidszorg

Natuurlijke gezondheidszorg

Je lichamelijke en mentale welzijn gaan hand in hand - een gezonde geest in een gezond lichaam is niet voor niets een populair gezegde. Wil jij de gezondheid van jezelf en die van je klanten in eigen handen nemen en op een natuurlijke en gezonde manier kwaaltjes en ongemakken aanpakken? Wil je je onderdompelen in de wereld van aromatherapie, bachbloesems, fytotherapie en homeopathie? Wacht dan niet langer en start met een van de opleidingen uit het subthema Natuurlijke Gezondheidszorg!

De opleidingen zijn duidelijk opgesteld door een ervaren docent die je stap voor stap laat kennismaken met je nieuwe vakgebied. Ben je al een kenner maar wil je jouw kennis uitbreiden? Ook dan bieden onze opleidingen ongetwijfeld een hoop nieuwe kennis en inspiratie. Volg nu een opleiding bij ons en ga binnenkort zelf aan de slag!

voor beginners en gevorderden

met persoonlijke begeleiding

inclusief online lesmateriaal

gevarieerd cursusaanbod

alles over natuurlijke zorg

geen voorkennis vereist

klaar en duidelijk uitgelegd

praktijkgericht en up-to-date

les van professionele docenten

essentieel voor elke therapeut


allCoursesWithinSubtheme Natuurlijke gezondheidszorg

Natuurlijke gezondheidszorg

Aromatherapie

Aromatherapie, leer de werking van kruiden, bloemen en planten kennen

Ondergedompeld worden in de kennis over aromatherapie? Starten als aromatherapeut?

availableVia

Natuurlijke gezondheidszorg

Natuurvoedingsconsulent

Natuurvoedingsconsulent, cpProfessionWithFuture

Dé Gezondheids-Opleider van NL! Start nu. Studieduur: 6-9 mnd

availableVia


beSureOfYourFuture

Als expert in natuurlijke gezondheidszorg ga jij aan de slag als alternatief therapeut of natuurvoedingsspecialist in een speciaalzaak. Je helpt mensen met advies over gezonde en natuurlijke voeding aangepast aan de persoon. Of je past bepaalde helende therapieën toe, zoals gemmotherapie, bachbloesemtherapie of aromatherapie.

In onze praktijk werken we met enkele therapeuten samen. De meesten van ons hebben al enkele opleidingen via avondonderwijs gevolgd en zijn ook op die manier van start gegaan. Het is belangrijk in dit vakgebied om je af en toe bij te scholen en nieuwe technieken te leren kennen en gebruiken. - employerSpeaks

Natuurlijke gezondheidszorg

trendsCapitalized

Ayurveda gaat mainstream. Al jaren worden in India ayurvedische kruiden gebruikt. Volgens de Ayurveda hebben bepaalde planten herstellende eigenschappen waardoor ze de gezondheid en de levensduur verhogen. Vandaag vind je de kruiden overal, bijvoorbeeld in de vorm van supplementen die een gezonde reactie op stress ondersteunen, of in kruidige groene smoothies.

Natuurlijke gezondheidszorg, hundredPercentOfTheTime

Acupressuur is de nieuwe acupunctuur. Beide technieken zijn zeer gelijkaardig, alleen worden bij acupressuur geen naalden gebruikt. In plaats daarvan gebruiken de therapeuten hun lichaam. Ze drukken op bepaalde punten op het lichaam met hun handen, ellebogen en voeten. Zo verlichten ze pijn en stress en verbeteren ze het algemene welzijn van hun klanten.

Ik volgde de cursussen Natuurlijke Geneeswijzen en Natuurvoeding. Beide cursussen waren enorm leerrijk en ik vond het een boeiende ervaring. Dankzij mijn opleiding ben ik kunnen starten als Natuurvoedingsconsulent. Ik werk nu als zelfstandige en help mijn klanten met hun klachten door gepaste natuurlijke voeding voor te schrijven. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze cursussen rond Natuurlijke Gezondheidszorg doen het tegenwoordig heel goed. Mensen hebben de ontspannende en helende werking van alternatieve therapieën ontdekt en er is steeds meer vraag naar goed opgeleide experten in alternatieve therapieën

niceToKnowHeader

  • In de traditionele Chinese geneeskunde worden meer dan 5000 verschillende planten gebruikt.
  • Aromatherapie dateert van de twintigste eeuw, toen Gattefosse zijn verbrande hand in een lavendelinfuus liet weken, wat de genezing van de brandwond versnelde.
  • Naturopatie is geëvolueerd uit de eeuwenoude geneeskundige tradities van Europa, meer bepaald de vroege Griekse medische filosofie.