Gezondheidszorg & Welzijn/Voeding en gezondheid

Voeding en gezondheid

Eieren zijn slecht voor je cholesterol! Eieren zijn goed voor je hart! Wat is het nu? Iedereen wil tegenwoordig gezonder eten en weten wat je in je lichaam steekt. Dankzij het internet waant iedereen zich meteen een expert, maar hoe zit het nu echt met al die hippe diëten?

In deze opleidingen leer jij alles over voeding en de effecten ervan op het lichaam. Je maakt kennis met meerdere diëten - voor wie zijn ze geschikt en hoe werken ze? De cursussen staan boordevol handige tips, oefeningen en recepten. Zo help jij jouw klanten naar een gezonder en gelukkiger leven.

klaar en duidelijk uitgelegd

praktijkgerichte opleiding

up-to-date cursusmateriaal

geen voorkennis vereist

inclusief online lesmateriaal

met elektronisch leerplatform

snel leren over voeding

op maat gemaakte cursussen

met persoonlijke begeleiding

voor echte foodies


There are no courses within the subcategory Voeding en gezondheid


Be sure of your future!

Niet iedereen heeft tijd om uit te zoeken wat het beste dieet is. Daarbij moet immers rekening gehouden worden met de unieke lichaamsbouw en metabolisme en de persoonlijke doelstellingen en voorkeuren. Als voedingsdeskundige help jij mensen door gepersonaliseerde voedingsschema op te stellen en gericht voedingsadvies te geven. Zo verander je levens en zorg je voor een gezondere maatschappij.

Tegenwoordig vind je op het internet duizenden verschillende theorieën over wat gezond is en hoe je het snelst kan afvallen. Iedereen waant zich een expert en dat maakt het soms moeilijk om te bepalen welke info je moet geloven en wat onzin is. Een voedingsdeskundige helpt je door de bomen het bos te zien en geeft gericht en persoonlijk advies. Alleen zo kunnen mensen zeker zijn dat ze het dieet volgen dat bij hen past. - Employer speaks

Voeding en gezondheid

Trends

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. Daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint, moet je je best wel goed informeren!

Voeding en gezondheid, 100% of the time

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieven gemakkelijker te vinden zijn. In 2019 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Ik ging een half jaar geleden als zelfstandige voedingsdeskundige aan de slag. Ik help voornamelijk klanten gezonder te leven en een balans te vinden tussen hun lichaam en hun geest. Ik volgde de allround opleiding Voedingsdeskundige en ging meteen na het behalen van mijn diploma aan de slag. Het is heerlijk om met mensen bezig te zijn en echt een impact te hebben op hun leven. - Ex-student speaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Onze cursussen Voeding en Gezondheid zijn voornamelijk gericht op twee soorten mensen. De eerste groep zijn de mensen die meer willen weten over voeding en gezondheid voor zichzelf, bijvoorbeeld omdat ze gezonder willen leven of een nieuw dieet willen volgen. De tweede groep zijn de mensen die echt aan de slag willen gaan als voedingsdeskundige en er hun job van willen maken. Beide groepen vinden ongetwijfeld wat ze zoeken in onze opleidingen.

Nice to know

  • Een goed begin om natuurlijker te eten, is om eten te kopen dat in het huidige seizoen geoogst wordt. Dat vraagt minder energie dan groenten en fruit uit een verwarmde kas.
  • Koop lokale producten. Daarvoor is minder energie nodig geweest om ze te verspreiden.
  • Maak zelf je eten klaar. Zo ben je zeker dat het vers is en weet je wat er juist in zit.