Make-up/Modeling

Modeling

Wil je als make-up artist starten in de modewereld en modellen leren opmaken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Onze docenten leren je stap voor stap hoe je verschillende technieken toepast en populaire stijlen tot een goed einde brengt. Leer waardevolle skills!

alles over fashion make-up

de laatste nieuwe trends

een job in de modesector

voor de perfecte look

de nieuwste technieken

met verbluffende resultaten

les van top-mua's

onmisbaar voor make-up artists

waardevolle make-up skills

praktijkgerichte lessen


noCoursesWithinSubtheme Modeling


beSureOfYourFuture

In de modewereld wordt steeds meer aandacht besteed aan het totaalplaatje: ook de make-up van de modellen moet piekfijn in orde zijn en de aandacht van het publiek trekken. Creativiteit wordt beloond! De vraag naar gespecialiseerde make-up artists met een toonaangevend portfolio is dan ook groot. Met een opleiding aan onze school breid je je skills en je portfolio uit en zal je al snel tot de top behoren.

Als modeontwerper werk ik graag samen met make-up artists die ik ken. Zo weet ik wat ik mag verwachten en kan ik op beide oren slapen dat het in orde is. Als ik met een nieuwe MUA samenwerk, vraag ik eerst een portfolio op. Ervaring is een must, dus een stage is zeker aan te raden. Een diploma is uiteraard ook een grote troef! Daarna laat ik hen enkele testjes doen op verschillende modellen en ik kijk of hun werk past bij mijn ontwerpen. Ook persoonlijk moet het klikken. Dat alles verzekert me van een goede samenwerking! - employerSpeaks

modeling make-up

trendsCapitalized

Make-up trends in de modewereld veranderen sneller dan je ‘eyeliner’ kan zeggen. Het is als make-up artist dan ook van cruciaal belang dat je altijd mee bent met de laatste nieuwigheden en je regelmatig laat inspireren door de concurrentie. Is glitter oogschaduw vandaag nog in, dan is het morgen alweer ‘out’. Wil je origineel of gedurfd uit de hoek komen? Volg enkele belangrijke fashion accounts op Instagram en probeer hier en daar eens een modeshow mee te pikken. Zo doe je heel wat ideeën op!

Modeling, hundredPercentOfTheTime

Heel wat cosmeticamerken willen meer doen voor de wereld. Ze zetten volop in op natuurlijke en duurzame producten en verpakkingen om zo de impact op het milieu te beperken. Sommige producten zijn zelfs volledig ‘zero waste’ en laten geen (plastic) afval na! Daarnaast is er ook aandacht voor dierenleed. Veel make-upproducten worden getest op dieren om bijwerkingen te bestuderen, maar daar maken steeds meer merken een einde aan.

Mode en make-up zijn mijn twee grootste passies. Het was dan ook een evidentie dat ik die twee combineerde in een job als fashion MUA. Tijdens mijn opleiding leerde ik enorm veel bij van fantastische docenten en legde ik een aantal goede contacten met medestudenten. Ik bouwde een portfolio op om ‘u’ tegen te zeggen en kon vrijwel meteen aan de slag bij een modemagazine. Modellen opmaken, modeshows bijwonen, mijn idolen ontmoeten… A dream coming true! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

In de modewereld moet je je mannetje weten te staan, ook als visagiste of make-up artist. We krijgen veel studenten over de vloer die hun skills helemaal op punt willen zetten om hun carrière een boost te geven. Ook beginners vinden bij ons wat ze zoeken. De docenten zetten alles op alles om je de kneepjes van het vak te leren en geven je handige tips uit het werkveld.

niceToKnowHeader

  • Ook de make-upwereld heeft zijn eigen celebs: onder andere Bobbi Brow, Pat McGrath, Tom Pecheux en Charlotte Tilbury hebben hun skills al lang bewezen en beïnvloeden de MUA’s van vandaag.
  • Als make-up artist houd je niet alleen rekening met de kledij die een model zal dragen, maar vraag je ook best even na welke belichting gebruikt zal worden op de catwalk of tijdens de fotoshoot. Sommige kleuren zijn bijvoorbeeld niet zo goed zichtbaar bij fel licht.
  • L’Oréal is het grootste en bekendste make-upmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door een Franse chemicus. Oorspronkelijk verkocht L’Oréal enkel kleurspoelingen voor het haar.