Make-up/Special effects (FX)

Special effects (FX)

Wil je als make-up artist aan de slag gaan in de film- en tv-wereld? Schrijf je dan in voor een opleiding special effects en ontdek handige technieken om acteurs en actrices te transformeren tot indrukwekkende personages. Onze docenten leren je de kneepjes van het vak en geven je tips om je eerste opdracht binnen te halen!

voor verbluffende effecten

baanbrekende technieken

les van vakexperten

nadruk op praktijkoefening

extra troef in je portfolio

een job in film- en tv-wereld

waardevol diploma

voor beginners en gevorderden

hands-on lessen

de leukste sector


There are no courses within the subcategory Special effects (FX)


Be sure of your future!

Met een diploma special effects make-up verzeker je jezelf van een carrière in de film- en tv-wereld. Je gaat dan achter de schermen aan de slag als visagist en krijgt zo de kans om acteurs en actrices te transformeren. Soms een hectische job, maar eentje met veel voldoening! Ook theatergezelschappen vragen steeds vaker vaste make-up artiesten om hun kunsten te tonen in de coulissen. Veel make-up artists gaan als freelancer aan de slag, dus een degelijk portfolio is onmisbaar om jouw skills te tonen aan toekomstige werkgevers en elke opdracht binnen te halen. Daarnaast ben je met jouw skills ook een echte meerwaarde op feestjes of als zelfstandig make-up artist. Denk maar aan Halloween of carnaval; succes verzekerd!

Ik werk samen met een team van 5 make-up artiesten voor verschillende tv-programma’s. Twee daarvan hebben een opleiding gevolgd aan jullie school en ik kan alleen maar zeggen dat ze dat zéér goed doen. Al van bij hun sollicitatie merkte ik dat ik goud in handen had en ze hebben me niet teleurgesteld. Ze staken er met kop en schouder bovenuit. Ze beheersten de technieken, wisten wat van hen verwacht werd en het zijn ook gewoon twee toffe madammen om mee samen te werken. De concurrentie is groot, maar met een diploma, een eerste ervaring en een degelijk portfolio verhoog je je kansen aanzienlijk! - Employer speaks

make-up special effects FX

Trends

Wie ‘special effects make-up’ hoort, zal in de eerste plaats aan dodelijke wonden en bloederige sneden denken. Toch kan je er zoveel meer mee doen! Ken je Mimi Choi? Deze Canadese make-up artist specialiseerde zich in optische illusies en verovert sociale media met haar ongelooflijke creaties. De Servische make-up artist Mirjana “Kika” Milosevic legde zich helemaal toe op bodypainting. Een bezoekje aan haar Instagrampagina doet je mond gewoon openvallen.

Special effects (FX), 100% of the time

Special effects make-up en beeldbewerking gaan steeds vaker hand in hand. De make-up artist zorgt bijvoorbeeld voor realistische bloedtranen, die nadien met behulp van de computer over de wang van het personage rollen. Je kan de vloeistof ook niet ín het oog van de acteur aanbrengen.

Ik ben freelance make-up artist voor feestjes en events. Vooral de periode rond Halloween word ik overspoeld door aanvragen; heel leuk allemaal! Tijdens mijn opleiding leerde ik heel wat interessante mensen kennen en ook de docent was fantastisch. We kregen al doende superhandige technieken aangeleerd waar ik vandaag nog altijd veel aan heb. Het was méér dan standaard make-uplessen, want we kregen echt advies uit het werkveld en tips om een eerste opdracht binnen te halen. Met succes! - Ex-student speaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Het is de droom van velen om make-up artist te worden in de film- of tv-wereld, maar die plekjes zijn enkel bestemd voor de besten in hun vak. Dat hebben onze studenten geweten, want onze docenten stomen hen helemaal klaar om professioneel te starten. Ze leren werken met de beste materialen en krijgen verbluffende technieken aangeleerd tijdens praktijkgerichte lessen.

Nice to know

  • Ben je écht goed in je job? Dan haal je misschien wel een Oscarnominatie binnen! De Amerikaanse MUA Ve Neill werd genomineerd voor haar werk bij The Hunger Games, Pirates of the Caribbean, Star Trek en meer. Drie keer (waaronder voor Mrs. Doubtfire) mocht ze het beeldje zelfs mee naar huis nemen!
  • In de thriller Psycho (1960) werd chocoladesiroop gebruikt als bloed. De film was in zwart-wit, dus de kleur maakte niet zoveel uit. Bij films in kleur wordt meestal glucosesiroop met een donkerrode kleurstof gebruikt.
  • In de serie The Walking Dead droegen de zombie-acteurs contactlenzen die met de hand gekleurd werden voor een extra morbide effect.