Natuur/Tuinieren

Tuinieren

Heb jij ook groene vingers? Of wil je er leren ontwikkelen? Of ben je al actief in de groen- en tuinsector maar wil je graag je skills uitbreiden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met een opleiding uit het subthema Tuinieren doe je alle skills op om van tuinieren meteen je beroep te maken. Neem snel een kijkje tussen ons aanbod!

Je leert alles over tuinieren. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt met jouw kennis in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

alles over tuinieren

tuinieren van A tot Z

met online lesmateriaal

met persoonlijke begeleiding

praktijkgericht

les van vakexperten

boordevol tips & tricks

voor beginners en gevorderden

expert in tuinieren


noCoursesWithinSubtheme Tuinieren


beSureOfYourFuture

Groene vingers hebben is zeker een aangeboren eigenschap, maar je kan het ook wel leren. Wij helpen je graag op weg om je groene vingers optimaal te gebruiken. We leiden je op tot florist, herborist, hovenier, tuinaanlegger of urban farmer, tuinontwerper, imker of tuinaannemer. Je kan natuurlijk ook altijd aan de slag als zelfstandig tuinverzorger of medewerker op een groendienst. Je kiest wat het beste bij je past.

Tuinieren is een creatieve hobby. Je moet nadenken of alles qua plantensoorten en kleuren bij elkaar past, maar eigenlijk zijn er niet veel regels en mag je in je tuin vooral doen wat jij wil! Dat maakt het net zo leuk. Als je dan ook nog eens alle skills tot op een professioneel niveau leert beheersen, dan heb je een enorm leuke creatieve bezigheid! - employerSpeaks

Tuinieren

trendsCapitalized

Tot enkele jaren geleden was het helemaal in om je tuin te bestraten, maar geen paniek! Hoe meer groen, hoe beter is nu de norm. Meer groen wil ook niet perse zeggen dat er meer werk te doen valt. Steeds meer mensen kiezen voor traaggroeiende struiken. Hierdoor heb je een groene, maar toch onderhoudsvriendelijke tuin. Ook in huis is groen hot. Overal duiken planten op in het interieur, de zogenaamde urban jungle-trend. Ook als je geen tuin of terras hebt, kun je dankzij planten in huis het ‘groene gevoel’ krijgen.

Tuinieren, hundredPercentOfTheTime

Wil je van je tuin kunnen smullen? Geen probleem! Door speciale teelttechnieken, uitgebalanceerde potgrond en het juiste plantmateriaal kan je een bloem eetbaar maken. Deze kan je dan zowel buiten als binnen bijhouden. Tegenwoordig vind je ook overal de meest hippe tuinrobotten. Er zijn zelfs tuinrobotten op de markt die sneeuw ruimen, gras maaien en bladeren. Dat is altijd wel een handige hulp.

Ik heb de opleiding florist gevolgd aan het Centrum voor Avondonderwijs. Al mijn bloemstukken thuis zijn nu van eigen makelij. De opleiding was heel praktijkgericht en van de docent heb ik enorm coole tips & tricks gekregen. Zeker een aanrader! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Voor deze opleidingen heb je absoluut geen voorkennis nodig. Je kan deelnemen aan de opleidingen en volledig van 0 beginnen of je kan net je skills uitbreiden. Alle opleidingen zijn heel praktijkgericht en to the point.

niceToKnowHeader

  • Hoe meer groen in je tuin, hoe beter je regenwater wegwerken.
  • De eerste decoratieve tuinen verchenen zo'n 3500 jaar geleden in Egypte.
  • World Naked Gardening Day wordt gevierd op de eerste zaterdag in mei.
  • Er zijn minstens 10.000 soorten tomaten.