Natuur/Pure wellness

Pure wellness

Met een opleiding uit het subthema Pure wellness leer je hoe je jouw klanten absoluut laat genieten van de beste verzorging en wellness. Je verzorgt mensen en je laat hun schoonheid naar buiten komen. Kies voor een opleiding in aromatherapie, gezondheidsconsulent, kruidenstempelmassage of natuurlijke cosmetica.

Je leert alles over wellness. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

praktijkgericht

alles over pure wellness

les van vakexperten

veel toekomstmogelijkheden

boordevol tips & tricks

ontdek de kracht van de natuur

pure wellness van A tot Z

persoonlijke begeleiding

met online lesmateriaal


noCoursesWithinSubtheme Pure wellness


beSureOfYourFuture

Geloof jij in een gezonde geest in een gezond lichaam? In deze uitdagende maar vooral drukke tijden kan het eens deugd doen om af en toe heerlijk te ontspannen. In deze opleidingen leer je meer over natuurlijke en plantaardige geneeskunde en je bezorgt klanten een natuurlijke frisse uitstraling! Met een opleiding uit het subthema Pure wellness kan je aan de slag als verkoper in een cosmeticazaak, als medewerker in een beautysalon of als zelfstandig cosmeticaconsulent, schoonheidsspecialist of aromatherapeut.

Natuurlijke producten zijn goed én heel vaak beter voor je huid, maar je moet ook echt absoluut weten welke producten niet werken. Daarom is het noodzakelijk om over deze producten een brede basiskennis te hebben en weet te hebben van verschillende huidtypes. Vanuit het werkveld is er een sterke vraag naar mensen met een diploma. Mensen met vakkennis. - employerSpeaks

Pure wellness

trendsCapitalized

Volgens trendwatchers schieten healthy hotels de komende jaren als paddenstoelen uit de grond. Denk hierbij aan yogales op het dak van het hotel, glutenvrije en veganistische menu’s, sapkuren, slaapprogramma’s, maar ook aan kamers met een vitamine C-douche, licht- en/of aromatherapie. Daarnaast komen mindfulnessmassages ook erg sterk op. Deze massages brengen je helemaal in het hier en nu. Heel wat mensen willen op die manier terug voor een goed evenwicht zorgen tussen hun geest en hun lichaam.

Pure wellness, hundredPercentOfTheTime

Gepersonaliseerde wellness zal meer en meer in worden. Consultants en Artificiële Inteligentie zullen de wereld van de wellness meer en meer domineren. De virtuele realiteit zal verder integreren in de spa, met meeslepende games die zich richten op real-time biometrie en fysiologische gegevens. Biologische parfums worden tegenwoordig steeds belangrijker. Kiezen voor biologische cosmetica zoals biologische parfum is niet alleen een kwestie van goed voor jezelf zorgen, maar je ondersteunt hiermee ook de ontwikkeling van nieuwe duurzame producten.

Nadat ik de opleiding gezondheidsconsulent gevolgd had, was ik enorm tevreden. Ondertussen heb ik een eigen praktijk opgericht. Ik help anderen zichzelf beter voelen en ik doe hen weer bruisen van energie. Je krijgt er zoveel voor terug! De opleiding was heel praktijkgericht, waardoor ik snel aan de slag kon. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De opleidingen zijn stuk voor stuk enorm praktijkgericht. Tijdens de lessen leer je meer over de samenstelling van verschillende producten en natuurlijke middeltjes. Het leuke is dat je ze daarna ook mee naar huis krijgt! We hebben al heel wat jaren ervaring in wellness, dus we schotelen je dan ook de allerbeste docenten voor. Leer nieuwe skills en doe heel wat coole tips & tricks op. Schrijf je online in!

niceToKnowHeader

  • Ook allergenen kunnen allergische reacties veroorzaken.
  • Sommige natuurlijke producten werken averechts. Het is belangrijk om te weten welke producten hoe werken.
  • Veel schoonheidsproducten worden aantrekkelijk geproduceerd, maar onnodige parfum of chloor hoort er eigenlijk niet in thuis.
  • Zowel synthetische als natuurlijke huidverzorging moeten volgens de Europese wetgeving aan dezelfde veiligheidseisen voldoen.