Psychologie & Therapie/Psychotherapie

Psychotherapie

Het leven draait om mentale veerkracht. Hoe motiveer je jezelf om je doelen te bereiken en hoe houd je je mentaal welzijn intact? Of het nu mindfulness, bewustzijnscoaching of creatieve therapie is, allemaal zijn het sleutels tot een gelukkiger bestaan. Ben jij er klaar voor?

studeer waar en wanneer je wil

krijg les van ervaren coaches

behaal je waardevolle diploma

volg les bij jou in de buurt

ontdek de online leeromgeving

erkende opleidingen

krijg praktijkgericht les

ontvang een up-to-date cursus

start meteen als zelfstandige

combineer theorie en praktijk


noCoursesWithinSubtheme Psychotherapie


beSureOfYourFuture

We streven allemaal naar geluk en we beseffen meer en meer dat geluk niet enkel in materiële zaken te vinden is. Het zit vaak tussen onze oren en hoe we naar de wereld kijken. Coaches, therapeuten en psychologen vervullen dan ook een steeds grotere en steeds belangrijkere sociale en maatschappelijke rol. Deze opleidingen helpen jedie rol te vervullen. Schrijf je vandaag nog in. Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

In onze therapiepraktijk hebben we nu drie mensen die een cursus in afstandsonderwijs hebben gevolgd. Het grote voordeel is dat je de leerstof volledig op je eigen tempo kan afwerken. Daardoor moest niemand van ons afscheid nemen van de praktijk en konden we op volle toeren blijven draaien, terwijl we ons verder konden specialiseren in onze job. Ik raad dan ook iedereen deze cursussen in afstandsonderwijs aan. - employerSpeaks

Psychotherapie

trendsCapitalized

We praten steeds makkelijker over onze problemen. Mentale gezondheidszorg heeft ondertussen zijn weg gevonden naar het publieke debat. We praten niet alleen makkelijker over wat ons dwarszit, maar we zoeken ook almaar vaker professionele hulp en advies. Als therapeut of coach kom je dan ook in een arbeidsmarkt terecht waar de vraag naar jou enorm groot is.

Psychotherapie, hundredPercentOfTheTime

Verschillende mobiele apps en websites proberen de taak van een psycholoog op zich te nemen. Op het eerste gezicht zijn ze goedkoper en misschien werken ze wel even. Toch is een echte therapeut veel effectiever. Onderzoek na onderzoek ijvert dan ook voor therapeuten met kennis. Iemand zoals jij? Psychologie is nog steeds een vakgebied waarin er veel ontdekt wordt. Op die manier begrijpen we elkaar telkens een beetje beter. Als therapeut wacht er jou ongetwijfeld een enorm boeiende toekomst, vol uitdagingen en met heel veel voldoening.

Als therapeut besef ik heel goed dat bijscholing noodzakelijk is. Ik kreeg de laatste jaren enorm veel ouderen met specifieke noden over de vloer. De cursus die ik in afstandsonderwijs gevolgd heb, heeft mij dan vaak uit de nood geholpen. Ons vakgebied staat nooit stil. Ik kan mijn collega-therapeuten dan ook aanbevelen altijd te blijven meegroeien en zelf een cursus bij de hand te nemen. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De vraag naar therapeuten die stevig wat kennis over mentale gezondheidszorg en mentale problematiek hebben, blijft stijgen. Werknemers en werkgevers durven vaker de stap richting hulp te zetten. De positieve mond-tot-mondreclame die daaruit voortvloeit, zorgt ervoor dat je als startende therapeut terechtkomt in een arbeidsmarkt die naar je smacht.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer 15% van de wereldbevolking ouder dan 60 jaar worstelt met een mentale stoornis.
  • In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, is en blijft mentale gezondheidszorg je hele leven lang belangrijk.
  • Negen op de tien klanten van een coach zijn tevreden van het parcours dat ze afleggen en het resultaat dat ze behalen.
  • Een coach of therapeut kan in elke levensfase een meerwaarde zijn. Als coach kom je met mensen van alle leeftijden in aanraking.