Alternatieve Therapieën/Bloemen en kruiden

Bloemen en kruiden

Ben je gefascineerd door natuurlijke en plantaardige geneeskunde? Bloemen en kruiden bevatten belangrijke genezende eigenschappen die erg in trek zijn om jezelf of anderen te verzorgen of van kwaaltjes af te helpen. Ontdek alles over de kracht van de natuur met een opleiding uit het subthema Bloemen en kruiden.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

waardevol diploma

incl online lesmateriaal

praktijkgericht

les van vakexperten

alles over bloemen en kruiden

natuurlijke therapieën

up-to-date cursusmateriaal

met online leeromgeving

veel toekomstmogelijkheden

de kracht van de natuur


allCoursesWithinSubtheme Bloemen en kruiden

Bloemen en kruiden

Aromatherapie

Aromatherapie, leer de werking van kruiden, bloemen en planten kennen

Ondergedompeld worden in de kennis over aromatherapie? Starten als aromatherapeut?

availableVia


beSureOfYourFuture

Natuurlijke therapieën en behandelingen worden alsmaar populairder. Heel wat mensen willen hun eigen gezondheid in eigen handen nemen en ook heel wat therepeuten gebruiken steeds meer alternatieve middelen om de gezondheid van hun klanten te verbeteren. Ook bloemen en planten zijn een doeltreffend middel. Met een opleiding uit het subthema bloemen en kruiden kan je aan de slag als therapeut bij een wellnesscentrum, als adviseur bij een kruidenwinkel, als gezondheidsconsulent of als alternatief therapeut. Met een diploma toon je aan dat je over de nodige professionele kwaliteiten bezit om professioneel aan de start te gaan.

"Met eenvoudige natuurlijke middelen kan je grote resultaten behalen. Vele mensen hebben nog steeds een fout beeld van natuurlijke geneesmiddelen. Natuurlijke middelen werken op verschillende fronten in het lichaam in. Hierdoor activeren ze de lichaamseigen reguleringsprocessen en herstellen ze de gezondheid. Ze worden tegenwoordig ook alsmaar populairder. Zeker een aanrader!" - employerSpeaks

Bloemen en kruiden

trendsCapitalized

Heel wat mensen zijn tegenwoordig van het oordeel dat de traditionele geneeskunde niet altijd alle nodige antwoorden biedt. Ondertussen weten we al heel veel over het menselijk lichaam en beseffen we des te meer dat onze gezondheid niet alleen afhankelijk is van onze voeding en onze lichaamsbeweging. Ook de hoeveelheid stress en de algemene tevredenheid in ons leven speelt een hele grote rol. Vandaar dat natuurlijke therapieën steeds meer aan belang winnen en populairder worden.

Bloemen en kruiden, hundredPercentOfTheTime

De reguliere geneeskunde doet fantastische dingen. Toch is het mogelijk dat er nog meer veilige en doeltreffende kruidenmiddelen aankomen. Misschien ontdekt men nog wel een schat aan medicijnen uit de natuur die nieuwe remedies voor een brede waaier psychische stoornissen blijken te zijn. De ontwikkelingen zijn volop aan de gang!

"Ik wou zelf altijd al etherische oliën maken. Vandaar dat ik een opleiding naturopaat aan het Centrum voor Afstandsonderwijs heb gevolgd. Ik kon de opleiding makkelijk combineren met mijn andere activiteiten en er was enorm veel flexibiliteit. De docent stond altijd voor me klaar om vragen te beantwoorden. Ik ben enorm tevreden! Zeker een aanrader!" - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"Deze opleidingen zijn zeker interessant als je interesse hebt in natuurlijke therapieën. Je krijgt nieuwe inzichten in onder andere gezonde voeding, levenspatronen en massagetechnieken, kristaltherapie, aromatherapie en nog zoveel meer! Ideaal om je huidig aanbod te gaan uitbreiden. Voorkennis heb je absoluut niet nodig!"

niceToKnowHeader

  • Agrimonie is samengesteld uit 2 Griekse woorden. “agros” is veld en “monas” is eenzaam. Vandaar dat het de plant van de eenzaamheid is. Een veelzijdige plant, met verschillende eigenschappen die een gezonde levensstijl ondersteunen.
  • Planten die Aloë Vera bevatten, hebben bijna altijd een genezende werking.
  • Er is ondertussen genoeg wetenschappelijk bewijs geleverd dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben.
  • Veel kruiden voeden en herstellen de systemen van het lichaam en onze inwendige organen.