Voetverzorging

Voetverzorging

Voeten hebben een belangrijke invloed op het hele lichaam. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor balans. Met een goede routine voor voetverzorging geef je voeten de aandacht die ze verdienen!

Aan jou de taak om klachten te verlichten met een sessie voetreflexologie of een massage. Dat leer je tijdens een van onze praktijkgerichte opleidingen, gegeven door experts op het gebied van voetverzorging. Zij volgen alle ontwikkelingen op de voet en delen ze met plezier met jou.

Laat iedereen met poezelige voetjes de deur uit gaan. Maak je keuze uit onze professionele opleidingen.


allSubthemesWithinTheme Voetverzorging

Cosmetische pedicure

Cosmetische pedicure

1 homestudy

Medische pedicure

Medische pedicure

mhcomingsoon

Reflexologie

Reflexologie

2 homestudies

Voetmassage

Voetmassage

2 homestudies


beSureOfYourFuture

Als voetspecialist ben je in staat om voetproblemen te verhelpen, maar ook om ze te voorkomen. Met behulp van onze professionele opleidingen leer je alle technieken voor zachte en gezonde voeten. Met ons diploma ga je aan de slag als zelfstandig pedicure of als (verkoop)medewerker in een speciaalzaak met voetverzorgingsproducten. Jij kiest wat bij jou past!

"Voetverzorging door een professional wordt vaak onderschat. Ik zie geregeld klanten met hielkloven, kalknagels of likdoorns. Gelukkig beschouwen steeds meer mensen de voeten als de basis van lichaamsverzorging, waardoor de vraag naar voetspecialisten en pedicures blijft stijgen. Zelf zijn we ook nog op zoek naar een nieuwe collega." - employerSpeaks

Voetverzorging

trendsCapitalized

Mensen worden steeds ouder, waardoor afwijkingen en klachten aan de voet toenemen. Daarnaast neemt het aantal patiënten met diabetes toe, waardoor een diabetische voet vaker voorkomt. De vraag naar goed opgeleide voetspecialisten stijgt dus enorm. Los daarvan zijn er ook veel mensen zonder voetklachten die vaker een check-up laten doen bij een pedicure. Wat betreft cosmetische voetverzorging is gellak erg populair, maar ook nagellak die zuurstof doorlaat. Daardoor is het zelfs mogelijk voor schimmelnagels om nagellak aan te brengen.

Voetverzorging, hundredPercentOfTheTime

Als zelfstandig professional is het belangrijk om jezelf op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. De vraag naar voetspecialisten neemt toe, waardoor er veel nadruk wordt gelegd op professionele en goed opgeleide experts. Het is dus verstandig om jezelf te verdiepen in bijscholing.

Veel mensen schamen zich voor hun voetproblemen. Dat is eigenlijk zonde, want voeten zijn de basis van onze houding. Na een professionele behandeling zien ze er vaak een stuk mooier uit en voelen ze zachter aan. Klanten lopen gelukkiger en zelfverzekerder de deur uit. Dat geeft mij enorm veel voldoening! Ik houd van direct zichtbare resultaten en dat is bij voetverzorging zeker het geval. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Ga je aan de slag als voetspecialist, dan is het belangrijk dat je al wat praktijkervaring hebt. Een stage raad ik daarom zeker aan. Zo maak je kennis met verschillende soorten voeten, voetklachten en reinigings- of verzorgingsproducten.

niceToKnowHeader

  • De voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen.
  • Het advies is om elke dag tussen de 8.000 en 10.000 stappen te zetten. In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer. Dit is meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten.
  • Veel mensen hebben staand een verschillende stand van de voeten.