Voetverzorging

Voetverzorging

Voeten hebben een belangrijke invloed op het hele lichaam. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor balans. Met een goede routine voor voetverzorging geef je voeten de aandacht die ze verdienen!

Aan jou de taak om klachten te verlichten met een sessie voetreflexologie of een massage. Dat leer je tijdens een van onze praktijkgerichte opleidingen, gegeven door experts op het gebied van Voetverzorging. Zij volgen alle ontwikkelingen op de voet en delen ze met plezier met jou.

Laat iedereen met poezelige voetjes de deur uit gaan. Maak je keuze uit onze professionele opleidingen.


allSubthemesWithinTheme Voetverzorging


beSureOfYourFuture

Als professioneel voetverzorger ben je in staat om voetproblemen te verhelpen, maar ook om ze te voorkomen. Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken om je cliënten op wolkjes te doen lopen! Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid aan de slag te gaan als zelfstandige voetverzorger of als verkoper of verkoopster in gespecialiseerde zaken met voetverzorgingsproducten. Jij bepaalt!

"Voetverzorging wordt vaak onderschat. Ik zie geregeld klanten met hielkloven, kalknagels of likdoorns. Gelukkig beschouwen steeds meer mensen de voeten als de basis van lichaamsverzorging, waardoor de vraag naar voetspecialisten en pedicures blijft stijgen. Zelf zijn we ook nog op zoek naar een nieuwe collega." - employerSpeaks

Voetverzorging

trendsCapitalized

Voetverzorging is alomtegenwoordig. De werkmogelijkheden zijn uiteenlopend. Door de steeds verouderende bevolking en een toename van diabetespatiënten, is de vraag naar goed opgeleide voetverzorgers enorm gestegen. Ook mannen vinden voetverzorging steeds belangrijker: Of ze nu gestuurd worden door hun vrouw, een pijnlijk voetprobleem hebben of vallen in de categorie metroman, steeds meer mannen weten de weg naar het salon. Ook voor een pedicure. Daarnaast spelen sociale media een steeds belangrijkere rol: Verschillende influencers en bekende personen zijn toonaangevend bij de trends voor de voeten, waardoor steeds meer mensen ook kiezen voor een professionele verzorging.

Voetverzorging, hundredPercentOfTheTime

Als zelfstandig professional is het belangrijk om jezelf op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. De vraag naar voetspecialisten neemt toe, waardoor er veel nadruk wordt gelegd op professionele en goed opgeleide experts. Het is dus verstandig om jezelf te verdiepen in bijscholing.

Na een goede behandeling zien voeten er een stuk mooier uit en voelen ze zachter aan. Klanten lopen gelukkiger en zelfverzekerder de deur uit, en dat geeft mij enorm veel voldoening. Dit vind ik ook zo fijn aan mijn beroep. Ik houd van direct zichtbare resultaten en dat is bij voetverzorging zeker het geval. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Als je aan de slag wilt gaan met voetverzorging, dan is het belangrijk om een professionele basis te hebben. Een gespecialiseerd voetverzorger doet meer dan een basis voetverzorging. Je staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen, alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. Je maakt komaf met kwaaltjes en andere pijnlijke aandoeningen. Onze voeten dragen ons lichaam, volg daarom een opleiding om er maximaal aandacht aan te besteden!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?
  • We zetten gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer. Dit is meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten.
  • Veel mensen hebben staand een verschillende stand van de voeten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0